Sitemap

Welkom op onze website van Onderwijsassistent!

De site met alle informatie voor onderwijsassistenten!

Als je op zoek bent naar een opleiding als onderwijsassistent ben je hier aan het juiste adres. Variva Opleidingen verzorgt de opleiding Onderwijsassistent in deeltijd (MBO niveau 4 erkend). De opleiding Onderwijsassistent is verkort èn versneld! Dat kan omdat we werken met volwassen en direct het examenjaar ingaan.

Een MBO deeltijdopleiding betekent dat je één avond per week naar school gaat en tenminste 12 uur per week stage volgt. We doen dat met passie en succes. We zijn een klein opleidingsinstituut maar groot in onderwijsassistenten! We hebben 15 jaar ervaring in het opleiden van onderwijsassistenten en onze (oud)studenten zijn erg enthousiast over de opleiding!

De opleiding Onderwijsassistent wordt verzorgd op:

de maandagavond in Rotterdam

de dinsdagavond in Amsterdam of Eindhoven,

de woensdagavond in Utrecht

de donderdagavond in Den Haag. 

De meeste studenten slagen in een jaar. Lukt het niet in één jaar dat is er een maatwerk traject voor de periode daarna. adt betekent dat je dan alsnog kunt slagen binnen een periode van 1 tot 12 maanden.
Wij verzorgen de opleiding Onderwijsassistent voor volwassenen vanaf 20 jaar. Mensen die deze opleiding volgen willen zich omscholen naar onderwijsassistent of werken al als onderwijsassistent.


Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Je werkt al als onderwijsassistent: het is dan mogelijk de opleiding gedeeltelijk kosteloos te volgen (zie www.betaaldeopleiding.nl)
  2. Je wilt jezelf omscholen naar het beroep onderwijsassistent. In dit geval zijn er mogelijkheden dat de opleiding wordt vergoed door het UWV of de gemeente. Als dat niet zo is en je de opleiding zelf moet betalen kun je ongeveer 1/3 deel terugkrijgen via je belastingaangifte.

Wil je meer informatie? Zie www.variva.nl/onderwijsassistent of bel ons: 085 9022955

img sellingpoint

  • Erkende MBO diploma's, uitstekend onderwijs
  • 1-jarige opleidingen voor volwassenen
  • 1-avond per week naar school en 12 uur stage
  • Les door bevlogen docenten uit het beroep